Administratiekantoor Kubus Dongen
viert 10-jarig bestaan

Als jonge knul werkte hij in de bouw en moest daarmee stoppen vanwege rugklachten. Hij ontdekte daar wel dat cijfers hem meer dan lief waren. Na een omscholing en via de belastingdienst, accountantskantoren en als financieel medewerker bij de politie kwam het idee voor hemzelf te beginnen. Het heeft geleid tot een bloeiend bedrijf dat in 2020 zijn 10-jarig bestaan viert.

Kubus in Dongen en Waalwijk
Jack van Nieuwenhuizen heeft twee bedrijven, een in Dongen waar Jack met zijn twee medewerkers het kantoor in de Tramstraat bemand en vanaf 2017 een vestiging in Waalwijk. Kubus is een coöperatie/franchise met verspreid over Nederland ongeveer honderd vestigingen. In 2010 heeft Jack zich aangesloten bij Kubus. Dit heeft als voordeel dat zijn klanten kunnen beschikken over de expertise van specialisten op alle vlakken van een onderneming. Naast Jack werken er nog twee medewerkers, Paul Huijgens vanaf 2011 en Angelique Aarden (zij zit al bijna 30 jaar in het vak) vanaf 2017.

Een sociaal mens
Jack weet uit eigen ervaring dat een mens veel te verduren krijgt. Het verlies van dierbaren heeft hij aan den lijve ondervonden. Als hij de kantoorruimte in de Tramstraat in gebruik neemt, komt hij erachter dat zijn vader tijdens de oorlog in hetzelfde pand heeft gewoond. De in Dongen geboren en getogen Jack speelde veel in de omgeving van de Tramstraat. Dat geeft een extra dimensie aan de werkplek.

Vanaf het begin heeft Jack een flink klantenbestand opgebouwd, maar liefst 150 ondernemers waar hij de administraties voor verzorgd. “Ik vind het een enorme eer de ondernemers op administratief gebied bij te staan en te stimuleren om hun bedrijf zo gezond mogelijk te maken en te behouden,” woorden die ferm door de ruimte klinken.
Dat hij sociaal is blijkt wel uit zijn activiteiten naast zijn bedrijf penningmeester is bij Dongen Promotion. Ook is hij betrokken als sponsor bij een aantal evenementen zoals Dongen Ice en het Oranjeparkfestival.

Tijd voor de toekomst
Jack is nu 56 jaar en is kijkt zeker al naar de toekomst. Daarom geeft hij een van zijn medewerkers, Paul de kans om via studies en coaching zich voor te bereiden voor een eventuele overname. Natuurlijk faciliteert hij Paul in zijn loopbaan en is het voor Paul aftasten begonnen. “Hier kunnen alleen maar winnaars uit voortkomen”, zegt Jack, “we bespreken alles open en eerlijk”. Jack vindt het overigens jammer dat hij zijn klanten minder ziet in dit digitale tijdperk.

Eens per jaar probeert hij iedere klant te ontmoeten: “Je ziet aan mensen of het goed gaat, of ze gelukkig zijn in hun onderneming en ik wil hen graag enthousiasmeren voor de toekomst,” aldus Jack. Als hij 65 jaar is wil Jack stoppen met zijn bedrijf en hoopt dat Paul zijn bedrijf voortzet. Jack: “De komende jaren zal ik het bedrijf moeten loslaten en of dat meevalt zullen we zien.”

10 jaar wordt gevierd
Op 9 februari 2020 wordt het 10-jarig bestaan gevierd met een receptie voor klanten, familie, collega’s en andere genodigden.

“Natuurlijk hoop ik dat alle genodigden zullen komen,” lacht hij, “tenslotte hebben we lief en leed gedeeld. Het zal een bijzondere receptie worden, veel klanten ken ik vanuit de crisis jaren en zijn inmiddels uitgegroeid tot grote bedrijven.”

Kubus Dongen
Tramstraat 53
5104 GH Dongen
0162 – 220 220
dongen@kubus.nl
www.kubusdongen.nl

Nieuws

Ga naar de bovenkant